Coaching teams

Dynamieken in teams kunnen vaak heel ingewikkeld zijn. Aan de oppervlakte lijkt alles goed te gaan. Maar onderhuids broeit er veel waardoor een team veel minder effectief is, of er is sprake van onderlinge spanning. Maar het kan ook voorkomen dat er zichtbare problemen zijn in de samenwerking of dienstverlening, die door het team niet zelf opgelost kunnen worden of waar je als manager hulp bij nodig hebt. Soms lijkt het probleem te liggen in de onderlinge communicatie, omdat dit heel zichtbaar is, maar vaak blijkt de oorzaak op een heel ander niveau te liggen.

Aanbod

Op het gebied van teamontwikkeling bied ik:

  • Teamverbetertrajecten
  • Teambuilding
  • Teamcoaching
  • Intervisiebegeleiding
  • Training of interventie op maat

In een vrijblijvend oriënterend gesprek gaan we kijken wat de gewenste interventie is.

Aanpak

Wat ik kan betekenen voor teams kan heel divers zijn. Het kan zijn dat er een uitgebreid teamverbetertraject nodig is om, naast een analyse van de situatie, ook te kijken naar de gewenste situatie en met het team samen verbeterplannen te maken. Hierbij maak ik gebruik van de E3-scan (voor meer informatie zie www.e3scan.nl). Meer informatie over dit traject vindt u in deze brochure:

E3scan Verbetertraject Brochure

Het kan misschien al voldoende zijn om met een of enkele teamsessies te gaan kijken naar de gewenste situatie en afspraken te maken over wat nodig is om daar te komen.

Ook kan het zijn dat het team op een bepaald onderdeel nog verdieping of kennis nodig heeft. De werkvormen hierbij kunnen ook heel divers zijn en kunnen in overleg met de opdrachtgever vastgesteld worden.

Vanuit mijn invalshoek van Kracht en Invloed ga ik op zoek naar de kracht van het team en de individuen uit het team. Ik kijk hoe ze hun invloed kunnen aanwenden in de richting van de gewenste koers van het team en de organisatie. Daarnaast zal ik ook een analyse maken van de huidige situatie om te kijken waar de knelpunten zitten.

Het is het meest effectief  als het team open staat om met elkaar aan de slag te gaan en kritisch te kijken naar de eigen samenwerking en dienstverlening.

Voorwaarde

Voorwaarde voor dergelijke verbetertrajecten is een manager die in staat is om het traject in de dagelijkse praktijk ook aan te sturen en medewerkers te ondersteunen en coachen daar waar nodig.

‘Kracht zit ‘m in verschillen, niet in overeenkomsten’
Steven Covey